Training voor de complete OR

Het OR bepaalt samen met de trainer de thema’s

Training op maat

Als OR heb je de mogelijkheid om tenminste 5 dagen per jaar met de gehele OR een training te volgen. Vaak kiest een OR dan voor (1 of meer) trainingen van 2 of 3 dagen aaneengesloten. Maar elke andere variant is ook mogelijk. En de keuze is reuze: de thema’s worden vooraf in samenspraak tussen OR en trainer gekozen. Soms zijn dat thema’s uit de basistraining, maar vaak ook thema’s uit de actualiteit van de OR. Zo ontstaat een op maat gemaakte training. Die training helpt ook om als OR een ingespeeld team te vormen. Informele gesprekken zijn belangrijk en dragen bij aan de team-spirit! Je leert elkaar en elkaars kwaliteiten, tijdens en buiten de training om, goed kennen.

Zo goed als alle thema’s zijn mogelijk… 

Voorbeelden van thema’s: 

 • Hoe ga je in lastige situaties om met het adviesrecht en het instemmingsrecht?
 • Hoe kun je als volwaardige gesprekspartner samenwerken met de bestuurder?
 • Hoe kun je als OR proactief zijn in belangrijke veranderingsprocessen ?
 • Hoe ga je als OR om met zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn?
 • Hoe vorm je een visie op het beleid van de onderneming en welke invloed heb je daarop?
 • Hoe kun je als OR je eigen voorstellen realiseren en wat is daarvoor nodig?

Praktijkvoorbeeld/casus

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings. Dedis aut voluptiis molupta ererferem as ea prepel is est, te volupta spitate. Volorrumquae volupta tenimet fugitatis andis con erum atet mi, et omnimet hit fugit volor autateseri asitatem eos plibus ut et quaeserum consequos dolenda ndelisitatur.

Als OR wil je resultaten bereiken 

Het werk van de OR gaat vaak over serieuze, maar ook ingewikkelde zaken. Goed op de hoogte zijn van hoe je daar mee kunt omgaan is belangrijk. En een goed overzicht hebben van de actuele zaken in je eigen onderneming is essentieel. Weten wat de kenmerken en de mogelijkheden daarbij zijn is belangrijk. Een gedegen plan van aanpak maken vormt het uitgangspunt voor de kwaliteit van je werk. Op die manier kun je een erkende gesprekspartner van de bestuurder zijn. Daarbij effectief samenwerken met je collega’s in de OR maakt je werk aantrekkelijk. Zo kun je een wezenlijke bijdrage leveren aan wat je collega’s in de organisatie van de OR verwachten.

Een gedegen training die past als een jas

Na een verkennend contact tussen OR en trainer ligt er binnen een week een concreet trainingsvoorstel. Helemaal op maat gemaakt naar de wensen van de OR en toegesneden op de eigen actualiteit. Trainers die de trainingen geven zijn al vele jaren als organisatieadviseur werkzaam. Dat betekent dat zij niet alleen de theorie, maar zeker ook de praktijk van de te behandelen thema’s goed kennen. Zij kunnen de OR op die thema’s begeleiden bij het opzetten en uitwerken van plannen. En zij kunnen de OR laten zien hoe je in gesprek met de bestuurder je plannen kunt realiseren. Dat maakt het voor de OR mogelijk om op verschillende thema’s met succes een eigen rol te vervullen. Ook na de training is Mens en Onderneming een belangrijke partner voor de OR-leden. Bij vragen is er vaak nog dezelfde dag contact: per e-mail, per telefoon, op locatie of via video-gesprekken.

Een training met concrete afspraken

Mens en Onderneming biedt gedegen trainingen met duidelijke afspraken:  

 • Een duidelijk en op maat gesneden programma vormt de basis voor de training: Zo weet je wat je mag verwachten. 
 • Leerdoelen zijn herkenbaar en de werkwijze staat duidelijk in het programma: Zo weet je waar je aan gaat werken en hoe dat gebeurt.
 • Werken aan de thema’s uit je eigen OR-praktijk staat centraal: Zo wordt leren herkenbaar en aantrekkelijk.
 • Trainers zijn ervaren organisatieadviseurs die de gekozen thema’s goed kennen: Zo is leren niet zomaar theorie, maar vooral praktijk.
 • Mens en Onderneming is ook na de training partner van de OR: Vragen zijn altijd welkom en er is daarna steeds binnen een dag contact 

dit zeggen anderen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

contact

Meer weten over trainingen op maat voor het OR?

Ihiliquia voluptatis volorro estrupi duscitatquid qui blantibus reictia tiasit quia vollam que aceptaqui cuptat vellatibus sae.