Fusie of overname

Hoe waarborgen we als OR de positie van eigen werknemers?

Een ingewikkeld vraagstuk

Als OR voel je een grote verantwoordelijkheid. Zeker als het gaat om ingrijpende veranderingen zoals een fusie of een overname. Het motief voor een fusie of een overname is vaak ‘continuïteit’. De fusie of overname versterkt de positie van de beide ondernemingen. Als OR voelt het als een grote verantwoordelijkheid – ook ten opzichte van de achterban – om hierover te adviseren. Er komen veel onbekende vraagstukken op je af. Bovendien kun je de consequenties vaak nog niet goed overzien. Ook na een gesprek met de directie blijft de twijfel aan je knagen. Kan de directie waarmaken wat nu allemaal gezegd wordt?

Meer vragen dan antwoorden

Als OR heb je vaak nog zoveel vragen:

  • Hoe sterk is de andere onderneming en welke invloed heeft de OR in de toekomst?
  • Hoe wordt de positie en het perspectief van de eigen werknemers geborgd?
  • Zijn er verborgen belangen of zullen dingen toch veranderen of in elkaar worden geschoven?
  • Verdwijnen de activiteiten van de eigen onderneming niet naar de andere onderneming?
  • Hoe wordt alles straks praktisch vormgegeven en wat gaat dat allemaal kosten?

Praktijkvoorbeeld/casus

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings. Dedis aut voluptiis molupta ererferem as ea prepel is est, te volupta spitate. Volorrumquae volupta tenimet fugitatis andis con erum atet mi, et omnimet hit fugit volor autateseri asitatem eos plibus ut et quaeserum consequos dolenda ndelisitatur.

dit is de alt tekst

Als OR wil je een volwaardige gesprekspartner zijn 

Om sterk te kunnen adviseren is een gedegen aanpak essentieel. Het is cruciaal om de consequenties op de langere termijn goed in te schatten. En om op voorhand alle verschillende belangen boven tafel te krijgen.
Want alleen dan kun je als OR de juiste afwegingen maken. En alleen dan kun je de belangen van alle betrokkenen goed behartigen. En dat is waarom je voor de OR hebt gekozen. Een gedegen aanpak geeft ‘meer antwoorden dan vragen’. En dat geeft rust en vertrouwen. 

Een verantwoorde route

Binnen een week ligt er een routeplan gericht op een verantwoord OR-advies. Al na het eerste gesprek met Mens en Onderneming heb je als OR al je vragen en zorgen in kaart. Centraal in het routeplan is de voortgang en het voortdurend constructief gesprek tussen de OR en de directie. Zo worden uiteindelijk gezamenlijk gedragen en sluitende afspraken gemaakt. Afspraken over de eventuele gevolgen en over de positie van de OR daarbij.
Mens en Onderneming neemt de rol van jou als OR niet over, maar versterkt. Bijvoorbeeld bij het opstellen van gerichte vragen, bij het beoordelen van de antwoorden en door het verlenen van adequate ondersteuning tijdens gesprekken. Ook tussentijds is Mens en Onderneming een belangrijke partner voor de OR. Bij vragen is er vaak nog dezelfde dag contact: per e-mail, per telefoon, op locatie of via video-gesprekken.

Een advies met krachtige afspraken

Mens en Onderneming stelt samen met de OR in concept de uiteindelijke adviestekst op:

  • Afspraken die de OR wil maken vormen de kern: alle zorgen van de OR zijn daarin concreet verwerkt.
  • Het concept wordt zorgvuldig met de directie besproken: zo ontstaat overeenstemming over de afspraken.
  • Mens en Onderneming heeft een ondersteunende rol: het gesprek blijft gaande en afspraken worden vastgelegd.
  • Afspraken worden door OR en directie bekrachtigd: er ontstaat een ondertekend en juridisch volwaardig document.
  • Mens en Onderneming is partner van de OR bij de realisatie: samen zorgen we dat de afspraken worden nagekomen.

dit zeggen anderen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

contact

Meer weten over praktische ondersteuning voor de OR?

Ihiliquia voluptatis volorro estrupi duscitatquid qui blantibus reictia tiasit quia vollam que aceptaqui cuptat vellatibus sae.